Pa Thong Ko jako thajský dezert je úspěšné v žebříčku nejlepších pouličních dezertů TasteAtlas

Podle Taste Atlas se na žebříčku nejlepších street foodových dezertních menu umístily skvělé Pa Thong Ko na 5.místě, thajské lepivá rýže s mangem (Mango sticky rice) na 11.místě, smažené banány na 45.aKhao Lam na 48.místě žebříčku nejlepších street foodových dezertních menu.

Historie Pa Thong Go

Tento pokrm pochází ve skutečnosti z Číny. Původní čínský název byl “Pak Tong Go”, kde“Pak” znamená bílý, “Tong” cukr, “Ko” znamená desert. Nyní je to velmi oblíbený thajský pokrm ze smaženého těsta a umístil se na 5.místě žebříčku.

Příprava Pa Thong Ko

Recenzent popisuje proces přípravy takto: “Pa Thong Koje thajská podoba čínských vrtulek zvaných youtiao.

Foto: www.silpa-mag.com 

Těsto se skládá ze směsi mouky, droždí, prášku do pečiva, vlažné vody, cukru a soli. Vypracované těsto se potře olejem, nechá odležet a nakonec se nakrájí na tenké nudličky. Dvojice proužků těsta se pak opatrně přilepí k sobě, aby válečky dostaly rozpoznatelný tvar. Následně se osmaží v rozpáleném oleji, dokud nejsou pěkně nafouklé, zlatavé a lehce křupavé”. V průběhu let se objevily inovativní způsoby tvarování Pa Thong Koa můžete je vidět v neobvyklých tvarech, jako jsou dinosauři nebo draci. Skvěle chutnají s pandánovým pudinkem“Sangkaya” nebo je můžete dostat i polité slazeným kondenzovaným mlékem.

Foto: www.wongnai.com