Typickou thajskou kuchyni tvoří rýže a k tomu variace zeleniny, masa (vepřové, hovězí, kuřecí, ryby). Thajci mají také výborné polévky (Tom Kha, Tom Yam) a pikantní zeleninové saláty. Thajská kuchyně převzala i různé úpravy nudlí. Stravovat se můžete nejen v hotelu či rezortu, kde budete ubytování, ale také u stánků či v malých bistrech na ulicích, jídelních koutech v obchodních centrech, na tradičních trzích, v restauracích pod širým nebem, nebo si nechat ogrilovat čerstvou rybu od rybáře na pláži ostrova, kde zrovna budete. Základem vyhlášené thajské kuchyně jsou čerstvé ingredience a koření. Finální chuť jídla vždy tvoří harmonická souhra několika chutí - pikantní, kyselé, sladké, slané a hořké. Pálivosti jídel se nemusíte bát – v restauracích si můžete vždy objednat méně pálivou verzi.