Nejlepší ostrovy blízko Bangkoku (východní Thajsko)

Když už vám chybí vitamín “M” (moře), ale nechcete z Bangkoku cestovat příliš daleko směrem na jih, může být pro vás vhodnou volbou východ Thajska. Mnozí milovníci ostrovů znají ostrov Koh Larn, který je blízko Pattaye v provincii Chonburi, ale krásných ostrovů se v této oblasti nachází mnohem více. 

Na některých z mnoha “koh” (koh= ostrov) se budete cítit, jako byste byl první cizinec, který sem kdy přišel. Oblasti Rayong a Trat jsou již dlouho velmi oblíbené mezi místními. A každý ostrov je jiný a má odlišný charakter, doporučujeme tedy I výlety po okolních ostrovech, nebo zkombinovat pobyt na více z nich.

Jste tedy připraveni sbalit se a vyrazit? Zde jsou naše typy na ostrovy ve východním Thajsku – na nejlepší ostrovy blízko Bangkoku.

Oblast Rayong

  • Koh Samet

Jen po cca 2-3 hodinách jízdy z Bangkoku a dalších 40 minutách plavby lodí dorazíte na rajský ostrov Koh Samet.  Toto místo bylo vždy velmi oblíbené místními a je tedy i velmi dobře rozvinuté. Na pláži vás večer očarují krásné ohňové show a můžete si užít různé party, zejména v oblastech Sai Kaew Beach a Ao Phai (záliv Phai). Můžete si zde zkusit vodní sporty, šnorchlování, rybaření (včetně lovení sépií), při troše štěstí zahlédnete želvy nebo malé žraloky.  I přes svou oblíbenost mezi turisty si ostrov zachovává krásnou přírodu a moře. Najdete zde i klidná místa, jako pláže Ao Wai nebo Ao Pakarang.

  • Koh Talu

Talu znamená “propíchnutý” a je více než zřejmé, podle čeho dostal tento krásný ostrov svůj název. Chyťte si svou loď z Koh Sametu a vydejte se sem, nejen pro působivý výhled na proděravělou skalní stěnu, ale také pro tyrkysové moře, pláž s jemným bílým pískem a jeden z nejhezčích korálových útesů v Rayongu.

  • Koh Mannork

Tento ostrov je součástí souostroví Man, které tvoří ostrovy Mannork, Manklang a Mannai. Všechny 3 ostrovy jsou krásné, ale Koh Mannork svou krásou vede a je také největší. Ostrov je soukromý, vlastníkem je thajské námořnictvo. Celému ostrovu vévodí úžasné přírodní scenérie a obklopí vás klid. Nesmíme zapomenout ani na úžasné místní obyvatele – pávy.

Oblast Trat

  • Koh Chang

Největší ostrov východního Thajska a třetí největší thajský ostrov celkově (po Phuketu a Ko Samui), nepatří k nejznámějším jen kvůli své velikosti. Z Bangkoku se dostanete na Ko Chang (neboli Sloní ostrov) po cca 4 hodinách jízdy autem nebo autobusem a následné plavbě přívozem cca 45 minut. Cesta se zdá být trochu dlouhá, ale rychle ubíhá. A hlavně se vyplatí podniknout. Ostrov nabízí mnoho aktivit. Díky svému hornatému vnitrozemí, porostlému tropickým pralesem, si můžete užít nejen krásné pláže, ale také výlety do přírody, např. ke krásným vodopádům Phlong Phlu.

I když je na ostrově spousta hotelů, ostrov má stále své místní nedotčené komunity. Chcete jít šnorchlovat nebo rybařit? Navštivte rybářskou vesnici Bang Bao a domluvte si s místními výlet na moře.  Pokud máte rádi přírodu a výlet do zeleně, navštivte vesnici Salak Kok. Tato vesnice je poblíž mangrovníkového   lesa a můžete si vybrat mezi plavbou na thajské gondole nebo kajakem.  V noci vás zde uvítají hejna krásných světlušek.

  • Koh Kood

Tento ostrov leží cca 1 hodinu plavby od ostrova Koh Chang. Koh Kood je ideální destinací pro ty, kteří jdou rádi mimo vyšlapanou cestu a baví je různé aktivity. Šnorchlování, kajak, kánoe a plavání, nádherné vodopády Klong Chao, kam se můžete zhoupnout na laně jako Tarzan.

Pokud ale chcete třeba jen relaxovat, i pak je tento ostrov pro vás tím pravým místem. Kromě průzračného moře, nedotčených pláží, bujného tropického pralesa a osvěžujících vodopádů, oplývá Koh Kood super fotogenickými zástupy kokosových palem. Není divu, že se tomuto ostrovu říká klenot východu.

  • Koh Mak

Ostrov Koh Mak, ležící mezi ostrovy Koh Chang a Koh Kood je nepřehlédnutelný. Obývá ho jen 350 místních obyvatel, kteří většinou pracují na kaučukových nebo kokosových plantážích. Tento ostrov je velmi klidné místo, kde můžete nahlédnout do udržitelného a jednoduchého stylu života. Ostrov také nabízí tyrkysové moře a bílé písečné pláže.

Koh Mak je zároveň skvělou základnou pro potápěče. Nedaleko se nachází ostrovy Rang, kde najdete nejvíce korálů z celé oblasti východního Thajska. Dalším potápěči oblíbeným místem je blízký ostrov Koh Wai, který je domovem projektu ochrany korálů.

  • Koh Kham

Stále pokračujeme v okružní jízdě po ostrovech v oblasti Trat. Soused ostrova Koh Mak, ostrov Koh  Kham (dostanete se sem jen po 15 minutách jízdy lodí) je malý soukromý ostrov s fascinující přírodou. Samozřejmě, že i zde jsou krásné pláže a moře, ale také něco víc. Pobřeží ostrova je lemováno vulkanickými černými balvany, což je jedinečný úkaz v této oblasti.  Pokud chcete blíže prozkoumat moře, najdete zde bohatý podmořský svět, včetně obřích škeblí.

  • Koh Kradat

Koh Kradat má své jedinečné kouzlo a je úplně odlišný od ostatních ostrovů, takže je těžké si ho pro svou odlišnost nezamilovat. Oproti ostatním hornatým ostrovům v okolí, Koh Kradat je plochý. Místo zelených tropických lesů je ostrov pokrytý trávou a kokosovými palmami, z nichž jedna roste vodorovně se zemí, než se její špička zvedne k nebi. Co je však na tomto ostrově nejzajímavější a nejkrásnější, jsou jeleni. Stovky jelenů, kteří se volně potulují po ostrově. Protože se sem dostanete jen za 10 minut jízdy z Koh Maku, určitě si zařaďte “jelení ostrov”  do vašeho plánu cesty 🙂